18-05-23 Lochinver - Reisverslag uit Lochinver, Verenigd Koninkrijk van Dick Doeze Jager - WaarBenJij.nu 18-05-23 Lochinver - Reisverslag uit Lochinver, Verenigd Koninkrijk van Dick Doeze Jager - WaarBenJij.nu

18-05-23 Lochinver

Door: Dick

Blijf op de hoogte en volg Dick

18 Mei 2023 | Verenigd Koninkrijk, Lochinver

Vandaag zit het geluk in de kleine dingen.

Dan bedoel ik natuurlijk niet die kleine stekers, midges die in grote zwermen op je aankomen en die je eerst voelt en daarna pas ziet. Die waren er namelijk ook een maand te vroeg Nee de tocht ging verder langs Loch Linnhe soms langs een wat drukkere weg, maar vooral over die prachtige route 78. We hebben alle tijd tijdens deze (wat andere mensen vakantie noemen) trip. Ik heb geen vakantie meer of vrije dagen, maar ik schik me erin. Het eerste kleine geluk ervaren we als we in Corran met de Ferrie moeten. Een flinke barrier, strategisch geplaatst wijst ons erop dat de Ferrie out of order is. Dat zou betekenen dat we langs de drukke verkeersroute nog zo’n 20 km naar Fort William zouden moeten. Aii. Als ik naar een paar werklieden wandel om te kijken of wat ik gezien heb ook daadwerkelijk zo is (blond als ik ben) zie ik een ieniemienie bootje liggen, maar wat me vooral opvalt is dat er twee fietsen op het dek liggen. Ja hoor, het kleine bootje zet ons in vijf minuten tijd over naar een oase van rust met toilet, maar zonder een geopend restaurant. Een pijl wijst ons naar een café in de buurt. Ik sta voor een dilemma, doorgaan zonder een lekkere bak koffie en wat koolhydraten of richting het café. Wat schertst mijn verbazing Naast het restaurant staat een caravan met een bord “open enter through the backdoor. Het levert een heerlijke sandwich op met een flinke bak koffie. Verder gaat het langs het Loch met schitterend panorama. Jammer dat er wat verkeer is waardoor we regelmatig gebruik moeten maken van de Passing Places. Gelukkig is de Highland Ferrie in de vaart en steken we over met onze fietsen weer op het dak. Inmiddels staat de tent en lijkt de regen voorbij. Hopelijk een warme nacht en morgen verder naar Fort Augustus.

• 18 Mei 2023 - 21:11

Gemma En Rob:

Rob met de kaart van Schotland op zijn schoot, volgen wij hoe jullie met flinke vaart erin naar het noorden vliegen. Nu nog ergens bij Fort William en Rob vraagt zich af of jullie al bij de Crock and the Gruwell zijn binnen gevallen [e-1f61c]. Fietsen jullie west of oost van het Caledonian canal?

Wij genieten van jullie verhalen en sweet Scottish memories.

liefs uit zonnig Haaren[e-1f31e]

• 19 Mei 2023 - 07:03

Marianne :

En niet vergeten om ergens scones te gaan eten!

• 19 Mei 2023 - 11:28

Riet Hilarius:

We vinden het heerlijk om te lezen Dick. Ga zo door.

• 19 Mei 2023 - 13:31

Jan - Diepganger:

Vanuit zonnig Zeeland zonder “zhe zmidges” lezen we mee en herkennen de drang naar een lekkere espresso totaal niet. Geniet, hopelijk bleef de regen weg vannacht en blijf posten aub. Erg leuk om te lezen (zonder kaaart op schoot).